Meslek Hayatını Tasarlamak

Türkiye’de bir ilk olan bu eğitimle genç meslektaşlarımızın önlerindeki yavaşlatıcı ve engelleyicileri olabildiğince azaltıyor, ihtiyaç duydukları mentörlük desteklerini veriyor ve doğru kariyer yollarını inşa etmelerine yardımcı oluyoruz.

Üniversiteden mezun olmanıza az kaldı veya bu yıl üniversiteden mezun oldunuz.Belki de mezun olduktan sonra birkaç yıl geçti. Ne yapmanız gerektiğinizden emin olamıyorsunuz.Üniversitede hangi alana yönelmeliyim konusuyla başlayan soru işaretleri, hala devam ediyor.
  • Hangi alanda çalışmalı, akademi mi, şantiye mi, tasarım mı, devlet kurumları mı?
  • Tasarımcı olmalı mı, altyapı mı üst yapı mı, geoteknik mi, su yapıları mı?
  • Şehir merkezinde mi çalışmalı, şantiyeye mi gitmeli?
  • Yüksek lisans mı yapmalı, askere mi gitmeli?
  • Şantiyede saha mı, teknik ofis mi, kalite mi? Yurt içi mi yurt dışı mı?
  • SAP mı, GEOSTUDIO mu, HECRAS mı, PRIMAVERA mı, CIVIL 3D mi?
  • Yaptığım iş çok rutin, sanki öğrendiklerimi unutuyor gibiyim.
Ekran Resmi 2025 06 05 09.46.59
Eğitim Tarihi:
Eğitim Süresi:
Ders gün ve saatleri:

ARADIĞINIZ CEVAPLARIN BÜYÜK KISMI BU EĞİTİMDE 

Siz de bu sorulara cevap arayan ve bulduğunuz yanıtlardan emin olamayan genç mezun meslektaşlarımızdan veya öğrenci arkadaşlarımızdansanız, bu eğitim sizin bu sorularınıza cevap verebilmeniz için hazırlandı. 

Meslek hayatının başlangıcında ne yapmanın doğru olduğu sorunuyla yüzleşmek, karar alma için gereken bilgi eksikliğinin doğal sonucudur. Karar için gereken tüm bilgiler mevcut değildir, yoğun bir belirsizlik vardır. Ancak zaman geçmektedir ve bilgiler tamamlanmadan önce kararlar alınmalıdır.

Bu nedenle, odaklanılması gereken en doğru kararı bulmak değil, ayakları yere basan, size gelecekte problem yaratmayacak ve size bir katkısı olacak kararları seçmektir.

Belirsizlik bilgi eksikliğinden kaynaklanır. Eğitim programında, karar vermek için gerekli asgari bilgilerin aktarılması ve artan bilgi miktarıyla sağlam kararlar alabilmenin altyapısının oluşturulacaktır. Belirsizliği azaltabilmek için, belirsiz ortamlarda kullanılan iki temel mesleki alandan yararlanılmıştır: Proje yönetimi ve Tasarım. 

Sektör profesyonellerinden alınan öneriler, İnşaat Mühendislerine yönelik yapılan mentörlük ve 100’ün üzerinde eğitimden edinilen tecrübe ışığında belirlenen 18 özel ders başlığıyla hayatınızdaki belirsizlik azalacak. Korkmadan, kararlarınızdan emin biçimde kariyer yolunuzda adımlarınızı atmaya başlayacaksınız.

Ders Programı

Kariyer hedeflerinize ulaşmanız için tasarladığımız sektöre özel eğitimlerimizin başlangıç tarihlerini, ders saatlerini ve içeriklerini inceleyin! İnşaat sektöründe uzmanlaşmak, PMP® sertifikası almak veya teknik ofis becerilerinizi geliştirmek için güncel programlarımızdan size uygun olanı seçin ve yerinizi ayırtın

1.⁠ ⁠Meslek hayatını dizayn etmek
2. İnşaat mühendisinin kariyer yolları
3.⁠ ⁠Kariyere bir proje gibi bakmak
4.⁠ ⁠Kariyer tasarım yöntemi
5.⁠ ⁠Öze bakış
6.⁠ ⁠Kariyer projemizi başlatmak
7.⁠ ⁠Kariyer projemizde kısıtlar
8.Yöneticilerin genç mühendislerden beklentileri
9. Genç mühendislerde gerekli nitelikler
1.⁠ ⁠Çalışma hayatının gizli kuralları
2.⁠ ⁠Hayata mühendis gibi bakmak
3.Inşaat sektörünün geleceği
4.⁠ ⁠Yönetim biliminin temelleri
5. Sektörde olmazsa olmaz yazılımlar
6.⁠ ⁠Bilgi, bilmek, bilim ve dilekler
7.⁠ ⁠Duygusal zekanın sektördeki yeri
8. Sektörde olmazsa olmaz maddi kavramlar
g. Zamanımıza hükmetmek

Meslek Hayatını Tasarlamak Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

logo tag scaled